Kostnadseffektiv poolvärme

Skaffa kostnadseffektiv poolvärme från ENWELL Energikontroll

Funderar du på att skaffa en pool eller har kanske redan skaffat en? En pool på till exempel altanen eller i trädgården är en härlig samlingsplats för både barn och vuxna. Möjligheterna är många: avkoppling, rekreation och träning, fest och vattenlekar – det är inte konstigt att allt fler väljer att investera i en utomhuspool. För att kunna njuta fullt ut är det dock viktigt med ett bra system för uppvärmning av vattnet. Det är här vår expertis kommer till hands.

Kostnadseffektiv poolvärme
Poolvärmepumpar från Pahlens

Från rådgivning till installation av poolvärmepumpar – vi är med hela vägen

Luftvärmepumparna som ENWELL Energikontroll erbjuder utnyttjar värmen från solen och är skonsamma både för plånboken och miljön. En värmepump är det effektivaste sättet att hålla poolvattnet vid en behaglig temperatur.

Vi har över 30 års erfarenhet av värmepumpar och hjälper dig med allt från rådgivning och hembesök inför köpet, till installation, montering och service.

Med en värmepump kan du själv välja temperatur på vattnet. Ingen annan värmekälla kan jämföra sig med poolvärmepumpen vad gäller komfort och att leverera en jämn temperatur till en så pass låg kostnad. Du reglerar gradtalet genom en digital display där det går att trycka på plus eller minus. Enkelt och bekvämt!

Oavsett storlek på poolen så har vi produkter som passar. Vi har en serie med poolvärmepumpar i flera olika storlekar, för allt från den minsta poolen till stora villapoolar. Vi hjälper dig naturligtvis att välja ut en lämplig pump med kapacitet som passar just för din pool.

Storleken på poolvärmepumpen beror på om du har en inomhus- eller utomhuspool, hur stor poolen är och hur länge du vill att säsongen ska vara. Poolvärmepumpar tar upp minimalt med utrymme och installationen går snabbt.

Vi hjälper dig med inkopplingen av elen och efter det sköter sig pumpen i stort sett hela jobbet själv. Du ställer in en temperatur du vill ha och pumpen arbetar sedan på automatiskt för att hålla vattnet vid rätt gradtal. Systemet stänger av sig när rätt värme har uppnåtts, och startar igen om temperaturen börjar att sjunka.

Inverterpumparna är anpassade så att de bara är igång när det behövs, och anpassar sig automatiskt efter vattnets temperatur. Du slösar alltså ingen onödig energi och sparar på så sätt både på elräkningen och på miljön. Du behöver inte heller tänka på att sätta på och stänga av uppvärmningen eller mäta temperaturen manuellt. Allt det sköter pumpen själv.

Förläng badsäsongen med en uppvärmd pool

Den svenska sommaren är kort och går inte alltid att lita på. Att sitta och vänta på att vattnet ska värmas upp av sig självt kan vara förgäves, samtidigt som det inte är någon höjdare att simma i en kall pool! Genom att skaffa ett bra uppvärmningssystem till poolen får du en härlig badsommar oavsett väder. Till en låg kostnad kan du med en värmepump förlänga badsäsongen ordentligt.

Poolvärmen gör det möjligt att hålla uppe temperaturen i vattnet redan från april och ända till oktober under milda höstar, utan att det kostar speciellt mycket pengar. Så att du, tillsammans med familj och vänner, kan njuta av en behaglig simtur även under gråa dagar.
Sortiment av effektiva luftvärmepumpar till poolen

Sortiment av effektiva luftvärmepumpar till poolen

Med poolvärme kan du alltså utnyttja poolen betydligt fler dagar om året. Vattentemperaturen känns lika härlig i varmt som svalt väder. Hos Energikontroll hittar du ett kvalitetssortiment av värmepumpar från Pahlén som håller uppe värmen i poolen på ett smidigt och pålitligt sätt.

Premiumkvalitet med en poolvärmepump från Pahlén

Vi har valt att sälja poolvärme av premiummärket Pahlén som har funnits i 50 år. Pahlén har svensktillverkade kvalitetsprodukter som blir till en trygg och långsiktig investering och ger njutning i många år framöver. Värmepumparna är hållbara och energisnåla. Produkterna är av högsta kvalitet och anpassade till vårt svenska klimat för att du ska kunna njuta av en uppvärmd pool i många år.

Poolvärmepumpar från Pahlens
Kostnadseffektiv poolvärme från Pahléns

Därför bör du köpa luftvärmepump till poolen

Luftvärmepumparna som vi säljer är specifikt optimerade för pooler. De är varvtalsstyrda och ansluts via elnätet. Vi ordnar självklart med att koppla in allt åt dig vid installationen. Tekniken som pumparna, så kallade inverterpumpar, använder är väldigt energieffektiv. Värme från luften runt omkring används för att värma upp vatten som går till poolen.

Luftvärmepumparna är till utseende och funktion liknande de värmepumpar som installeras inne i hus. Skillnaden är bara att värmen som fångas upp från den omgivande luften värmer upp vatten istället för inomhusluft.

Miljövänligt, energisnålt och kostnadseffektivt val av poolvärme

Tack vare att poolvärmepumpen är så effektiv så räknas den som ett miljövänligt val. I det svenska klimatet är det överlägset det mest effektiva sättet att värma upp din pool, och sedan flera år tillbaka det mest populära alternativet för poolvärme. En luftvärmepump till poolen generar betydligt mer energi än den använder, och gynnar både miljön och din plånbok jämfört med andra uppvärmningsalternativ.

Värmepump till poolen ger är effektivare än solpaneler

Just enkelheten och att luftvärmepumpen är miljövänlig gör den till ett överlägset val av poolvärme. Den värmer upp vattnet med hjälp av solenergi – suger in luft som värmts av solen och tar tillvara på energin, som sedan koncentreras in i poolen. Med en poolvärmepump får du in mer solvärme i poolen jämfört med solpaneler.

Poolvärme från Pahlens
Poolvärmepumpar från Pahlens

Modernaste tekniken rekommenderas av poolhandlare

De flesta poolhandlare rekommenderar idag installation av en luftvärmepump när du köper en ny pool. Det är den senaste och modernaste tekniken. Vi har valt att sälja ett erkänt kvalitetsmärke som på ett stabilt och kostnadseffektivt sätt lever upp till dina förväntningar.

Vi hjälper dig att välja den bästa produkten för poolvärme

Hör av dig till oss på ENWELL Energikontroll för att få hjälp med att välja ut den modell av luftvärmepump som passar bäst för din pool. Våra rådgivare finns redo med sin kunskap och erfarenhet av poolvärme.

Värmepumpar med totalansvar

Köp, installation och montering av poolvärme i Östergötland och norra Småland

Efter att du köpt en poolvärmepump från ENWELL Energikontroll kan vi utan krångel montera och installera den åt dig. Vi åker ut och installerar poolvärme i hela Östergötland samt i de norra delarna av Småland.

Poolvärme till Norrköping, Linköping, Söderköping, Västervik och mer

Välkommen att höra av dig till oss för att skaffa luftvärmepump till din pool. Vi installerar i och runt omkring städer som bland annat Söderköping, Norrköping, Linköping och Västervik.

Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök

Vi erbjuder kostnadsfria hembesök för att titta på poolen och fastigheten. Du får sedan en offert med ett fast pris. Vi sköter hela installationen, och finns tillgängliga även för service och reparationer som ett auktoriserat serviceombud, med tillgång till originaldelar från Pahlén.

Kommentarer inaktiverade.