Bergvärme

Bergvärme med helhetslösning

Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med bergvärme.

Bergvärme kan sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent

Jämfört med andra värmepumpar ger bergvärme den största besparingen – du kan faktiskt sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent.

En bergvärmepump utnyttjar den lagrade solenergi som finns i berget under oss. Med bergvärme får du en driftsäker, underhållsfri och miljövänlig anläggning som klarar hela husets behov av värme och tappvarmvatten, även under de kallaste vinterdagarna.

Konvertering från elvärme

Även om det är en stor investering att byta från el- till bergvärme så är besparingen så stor att det är intressant att räkna på för dig som inte har ett vattenburet värmesystem. Konvertering från elvärme till vattenburen värme ger dessutom ROT-avdrag.

Inte bara billig värme

Moderna bergvärmepumpar har även funktionen ”frikyla”, som ger dig skön svalka under varma sommardagar. Till en mycket lägre kostnad än en luftkonditioneringsanläggning.

När du installerar en bergvärmepump så ökar dessutom värdet på ditt hus eftersom den kommer ge skön värme under väldigt lång tid.

Fördelar med bergvärme

Den energi som bergvärmepumpen tar vara på kommer från solens strålar och är därför helt förnybar. Den kommer alltså ge värme under väldig lång tid, vilket såklart ökar värdet på ditt hus.

Ger stor besparing

Jämfört med andra värmepumpar ger bergvärme den största besparingen – du kan faktiskt sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent.

Miljövänligt

En bergvärmepump nyttjar befintliga och förnyelsebara naturresurser.

Ökar värdet på ditt hus

Dagens bergvärmepumpar är gjorda för att ge skön värme i många år. Därför ökar värdet på ditt hus om du installerar bergvärme.

Skaffa bergvärme – så går det till

Innan du bestämmer dig för bergvärme så besöker vi dig för att undersöka förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag.

Själva borrningen tar sedan ungefär en dag och ger minimal påverkan på tomten. Borrhålet är normalt 100-220 meter djupt, beroende på vilket effektbehov ditt hus har.

Efter borrningen installeras värmepumpen av våra installatörer, detta tar ungefär en till två dagar.

Inom ett halvår så tar vi sedan kontakt med dig för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Du har då ytterligaren en möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya värmepump.

Installationen görs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Tänk på att

Du måste ha tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd för att installera bergvärme. Det är ditt ansvar att skaffa tillståndet, men om du vill kan vi hjälpa dig med ansökan.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Bli kontaktad

  • Personuppgifter du lämnar här använder vi för att kunna ge dig erbjudanden och upprätthålla hög servicenivå. Inhämtade uppgifter kommer även att behandlas i samband med Enwell och Vattenfalls affärs- och produktutveckling, statistik, marknads- och kundanalyser samt direkt marknadsföring av andra av Enwells och Vattenfalls produkter och tjänster. Vill du inte ta del av dessa erbjudanden kan du närsomhelst kontakta oss på (se kontakt). Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du här.

Kommentarer inaktiverade.