Om ENWELL Energikontroll

ENWELL Energikontroll erbjuder installationer av hållbara energi- och klimatlösningar. Vi finns med hela vägen från början till färdigställande, och är bara ett telefonsamtal bort vid behov av service eller svar på frågor. Vi på ENWELL Energikontroll har i över 30 år levererat värmepumpar, luftkonditionering och service till småhus, villor och fastigheter. Energikontroll är en stolt del av bolagsgruppen ENWELL. Den största ägaren i koncernen är Vattenfall. ENWELL består av totalentreprenörer inom värme- och kyllösningar där bergenergiteknik är huvudinriktningen. 

Vår historia

ENWELL Energikontroll startade upp verksamheten år 1989. Det innebär att vi idag har över 30 års erfarenhet av att leverera och installera klimat- och energilösningar till hushåll och fastigheter. Historian tog sin början i Söderköping – där huvudkontoret finns än idag. Sedan dess har vi öppnat kontor i ytterligare tre städer.

Våra kontor

Edit Content
Plåtgatan 3,
614 31 Söderköping
Edit Content
Bonnorpsgatan 17,
582 73 Linköping
Edit Content
Fjärilsgatan 7,
603 61 Norrköping
Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Därför kan du lita på oss

Med över 30 års erfarenhet på nacken har vi en mycket god inblick i branschen. Genom erfarenhet och expertis kan vi se vilken lösning som passar bäst i varje fastighet och hem. På ENWELL Energikontroll tar vi totalansvar för våra produkter och för arbetet vi utför. Tillsammans med de andra bolagen i ENWELL har vi den kompetens och de tjänster som behövs för att kunna ansvara för hela projektet – från rådgivning och köp till installation och service. På ENWELL Energikontroll är personalen inte bara kunnig utan också driven av att hjälpa dig som kund att få den bästa lösningen, som du ska vara nöjd med i många år framöver.
En bra värmepump ska ge skön värme för minimal uppvärmningskostnad

ENWELL Energikontroll är en del av ENWELL och Vattenfall

Sedan 2018 är ENWELL Energikontroll en del av ENWELL-gruppen. ENWELL, som tidigare hade namnet BrainHeart Energy Sweden, är landets största grupp av bergenergibolag och ett av de ledande svenska företagen inom hållbara energilösningar. Vattenfall är den största ägaren i koncernen.

Tillsammans med de andra bolagen i gruppen utförs nära fyra installationer inom bergenergi per dag. Med erfarenhet, expertis och Vattenfall i ryggen har vi allt det som behövs för att vi ska ta totalansvar för alla projekt.

Vi är experter på värmepumpar, energi och kyllösningar

Hos oss får du hjälp med att välja rätt värme- och kyllösning. Vi använder av oss av ett helhetstänkande för att resultatet ska bli riktigt bra. Vi vill hjälpa till att sänka energiförbrukningen och energikostnaderna för hushåll i Sverige. Med rätt uppvärmningssätt för fastigheten och ett korrekt utfört arbete, inklusive god service, vill vi erbjuda alla förutsättningar som krävs för en lyckad investering. Som kund ska du känna trygghet.

Här finns vi – Östergötland och norra Småland

Vårt huvudkontor är beläget i Söderköping. Våra andra kontor finns i: Linköping, inklusive showroom, Norrköping, och Västervik. Våra kunniga medarbetare utför installationer och service, av bland annat värmepumpar, i hela Östergötland och norra Småland.

Billiga uppvärmningskostnader
Energikontroll utför kylanläggningar i såväl villan som den stora fastigheten

Med fokus på hållbara energilösningar

För oss är miljö och hållbarhet viktiga frågor. Genom att erbjuda hållbara lösningar inom värme, kyla och energi vill vi underlätta för fler hushåll och fastighetsägare att minska på energiförbrukningen. Det sparar både på miljön och på utgifterna.

Våra värmepumpar använder sig av förnybar energi från solen ovanför oss och från bergen långt under våra fötter. Det är energi som aldrig tar slut – så länge solen skiner lagras energi i luften och i marken. Med till exempel en bergvärmepump eller luftvärmepump omvandlas den här energin till värme som kan värma upp ditt hus hela året.

Kostnadsfritt hembesök i Söderköping, Norrköping, Linköping, Västervik m.m.

Det är självklart viktigt att anpassa lösningen till varje hem och fastighet. Därför gör vi kostnadsfria hembesök för att titta på hur förutsättningarna ser ut för till exempel bergvärmepump, frånluftsvärmepump, poolvärme, solceller eller annan lösning. Du får ett kostnadsförslag, och när du bestämt dig sköter vi hela installationen inklusive eventuella reparationer och service.

Service när du behöver den

Utöver en noggrann installation och montering av värmepump är också service en viktig del. Våra medarbetare på ENWELL Energikontroll finns redo att hjälpa till när du behöver hjälp med reparationer eller service. Även när allt fungerar som det ska är regelbunden service otroligt viktigt för många typer av värmepumpar för att maximera deras livstid. Vi hjälper dig med professionell service på alla typer av värmepumpar, som luftvärme, bergvärme och frånluftsvärme.

Installation och montering av poolvärme

För dig som har pool eller planerar att skaffa så är uppvärmt vatten ett ovärderligt plus. Vi har därför lösningar inom poolvärme, så att utomhuspoolen alltid kan hålla en behaglig temperatur för avslappning, bad, träning eller lek. Poolvärme gör att badsäsongen förlängs betydligt. Våra poolvärmepumpar är av premiummärket Pahlén. De fungerar som en luftvärmepump, men istället för att värma upp luften i en byggnad så värmer pumpen upp vatten.

Poolvärme från Pahlens
Energikontroll - IVT center

Installation av solceller och solvärme

ENWELL Energikontroll erbjuder utöver värmepumpar även solvärme i form av solceller på taket. Genom att installera solceller kan du värma upp vattnet i bostaden och komplettera uppvärmningen.

Vi utför installation av laddbox till elbil

Våra klimatsmarta helhetslösningar för hemmet sträcker sig även till installation av kompletta laddboxar till elbilar. Med en GARO laddbox får du en säker och effektiv laddning av bilen.

Installation av kylanläggningar / luftkonditionering

Vi installerar även kylanläggningar i form av luftkonditionering till din bostad. Visste du att luftvärmepump förutom värme även kan tillföra kall luft i huset, och därmed fungera som luftkonditionering under sommaren?

Miljö, kvalitet och garantier – alltid i fokus

Med våra lösningar vill vi göra det lätt att leva hållbart och miljösmart. Ett hus som värms upp av förnybar solenergi bidrar till att spara på jordens resurser. När energiförbrukningen minskar, så minskar även utgifterna. Utöver miljön och klimatet värnar vi om att leverera ett hållbart resultat på fler sätt. Det handlar om att utföra ett arbete med hög kvalitet, där resultatet ger nytta och trygghet under en lång tid framöver.

Vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och 14001, samt arbetsmiljöcertifierade enligt OHSAS 18001. Vår personal är välutbildad med lång praktisk erfarenhet. Naturligtvis har vi ansvarsförsäkring för projekten som vi utför. 

ENWELL Energikontroll är med dig hela vägen – med totalansvar från start till färdigt resultat. Välkommen att kontakta oss!

Kommentarer inaktiverade.